Frågor & Svar | Paintball & trekamp i Göteborg | Paintballfabriken
  • om oss på paintballfabriken i göteborg

Frågor & svar

VAD för bokningsregler gäller?

Full återbetalning upp till 72 timmar innan spel.  Ingen återbetalning därefter.

 

Vad har ni för öppettider?

Vi har öppet från soluppgång till solnedgång, alla dagar i veckan för bokningar av grupper med minst 8 deltagare. För att spela hos oss behöver vi ha din bokning minst en timma i förväg.

 

Vi är bara 3 personer och har inga att spela med. hur fungerar det då?

Vi hjälper gärna till att para ihop spelare så det blir en sådan rolig grupp som möjligt.
Ring och anmäl ert intresse på 0766-585 000 så ringer vi tillbaka när det finns plats.

 

Vad använder ni för utrustning?

Vi spelar med ny och fräsch utrustning från toppmärket Tippmann. Markörerna är luftdrivna och av modellen Tippmann 98 Custom, som är semiautomatisk, så det är bara att sikta och skjuta.

 

Vad är roligast, att spela PAINTBALL inomhus eller utomhus?

Spelar man utomhus får man störst möjlighet till variation -  vi vet ingen inomhusbana som har lika många banor som vi har att erbjuda.

 

Vad behöver jag tänka på innan jag kommer till er och spelar?

Ta med dig ett par oömma skor så du lätt kan springa i skog och mark.

Kom i god tid till din bokning. Vi rekommenderar att ni kommer ca 15 min innan bokningsstart.

 

Hur lång tid tar det att spela? (Total speltid)

Tiden varierar beroende på om ni köper Paintballpaketet eller Proffspaketet. Tiden varierar från två till tre timmar beroende på gruppen. Det är vanligast att man är hos oss i tre timmar. Riktigt stora grupper tar längre tid.

 

Hur många kan man spela på banan samtidigt?

Det är vanligast att man spelar uppdelade i två lag, beståendes av 4 till 20 spelare. Är man fler än 40 personer i en grupp delar vi in er i flera lag som spelar parallellt med varandra.

 

Hur länge varar en match?

Det beror på antalet spelare som är på banan samtidigt och hur våghalsiga dessa spelare är. I genomsnitt så tar ett spel mellan 5-12 minuter.

 

Vad händer när man blir träffad?

När man blir träffad och bollen lämnar en färgklick är du ute ur spel. Du räknas som träffad oavsett om träffen är på din utrustning eller på din kropp. Vid träff höjer man sitt vapen över huvudet för att visa att man blivit träffad. Därefter kliver man av banan och återsamlas vid säkerhetszonen, där du tryggt kan invänta nästa match.

 
Vi är bara fyra spelare som vill boka och på er hemsida står det att man måste vara minst 8 st för att boka banan, vad kan vi göra?

Försök att hitta fler spelare bland era bekanta, eller gå in på vår Facebooksida för att få kontakt med andra spelare. Boka därefter en tid tillsammans.

 

Hur gammal måste man vara för att spela hos er?

Vi rekommenderar att man är 13 år eller äldre för att spela paintball hos oss. Är du under 16 år kräver vi ett skriftligt godkännande från målsman. Detta dokument finner ni under säkerhetsföreskrifter. Blanketten finns även att fylla i på plats i vår kassa. 

 

Kan vi dricka alkohol innan eller samtidigt som vi spelar Paintball hos er?

Nej. För allas säkerhet får alkohol inte drickas innan eller under paintballspelet.

 

Kan man ha glasögon under skyddsmasken?

Ja, det går bra att ha glasögon under masken, men har du möjlighet att använda linser så är detta smidigare.

 

Får man instruktioner innan man spelar paintball hos er?

Ja. Alla grupper får en genomgång av både spelregler, säkerhet och utrustning av vår kunniga personal. 

 

Är paintball farligt?

Detta är den absolut vanligaste frågan som ställs från oroliga föräldrar och intresserade som inte provat än. Självklart är det inte farligt, tvärtom är paintball en mycket säker sport, förutsatt att man följer reglerna. 

När det gäller paintball så är det absolut viktigast att använda skyddsmask så man skyddar ögon och ansikte. Vi använder givetvis godkända masker tillverkade specifikt för paintballbruk. Så fort du går på banan så skall masken användas, oavsett om du spelar eller inte.

En annan viktig regel gällande säkerheten är att använda en pip-påse, som sättas över pipan när man inte spelar. Pip-påsen hindrar bollar att lämna pipan om man av misstag skulle komma åt avtryckaren utanför banan.

Följer man reglerna så finns det inget att oroa sig för. Ni kan istället se fram emot en rolig upplevelse fylld med adrenalin, svett och oförglömliga minnen.

Boka tid
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.